۷ دی ۱۳۹۰، ۱۱:۲۴
کد خبر: 30736011
T T
۰ نفر

تهران - نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با تصويب ماده يك لايحه مبارزه با قاچاق كالا و ارز، تعاريف، مصاديق و تشكيلات آن را تعريف و مشخص كردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز /چهارشنبه/ مجلس ماده 1 لایحه مبارزه با قاچاق كالا و ارز را با 121 رای موافق،یك رای مخالف و 9 رای ممتنع از 196 نماینده حاضر تصویب كردند.

براساس مصوبه مجلس اصلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به كار می رود:

الف) قاچاق كالا و ارز: هر فعل یا ترك فعلی كه موجب نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج كالا و ارز شود و براساس این قانون و یا سایر قوانین قاچاق محسوب و برای آن مجازات تعیین شده باشد در مبادی ورودی یا هر نقطه از كشور تا محل عرضه آن در بازار داخلی كشف شود.

ب) كالا: هر شی كه در عرف ارزش اقتصادی داشته باشد.

پ) ارز: پول رایج كشورهای خارجی، اعم از اسكنانس، مسكوكات و حوالجات ارزی و سایر اسناد مكتوب یا الكترونیك است كه در مبادلات مالی كاربرد دارد.

ت) تشریفات قانونی: اقداماتی ازقبیل تشریفات گمركی و بانكی، اخذ مجوزهای لازم و ارایه به مراجع ذیربط است كه اشخاص موظفند طبق قوانین و مقررات به منظور وارد یا خارج كردن كالا یا ارز انجام دهند.

ث) كالای ممنوع: كالایی كه صدور یا ورود آن موجب قانون ممنوع است.

ج) كالای مجاز مشروط: كالایی كه صدور یا ورود آن علاوه بر انجام تشریفات گمركی حسب قانون نیازمند به كسب مجوز قبلی از یك یا چند مرجع ذیربط قانونی.

چ) كالای مجاز: كالایی است كه صدور یا ورود آن با رعایت تشریفات گمركی یا بانكی نیاز به كشف مجوز ندارد.

ح) ارزش كالای قاچاق ورودی: عبارت است از قیمت خرید كالا در مبدأ به اضافه هزینه بیمه، حمل و نقل، حقوق ورودی زمان كشف و سایر هزینه هایی كه به آن كالا یا محل كشف تعلق می گیرد كه براساس نرخ ارز در بازار آزاد اعلام شده توسط بانك مركزی در زمان كشف محاسبه می شود.

خ) ارزش كالای قاچاق خروجی: عبارت است از قیمت آزاد كالا در نزدیك ترین بازار داخلی، عمده فروشی محل كشف به اضافه هزینه حمل و نقل و هزینه هایی مانند عوارض ویژه صادراتی و كلیه یارانه های مستقیم كه به آن كالا تعلق می گیرد.

د) بهای ارز: نرخ بازار آزاد ارز اعلامی توسط بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران در زمان كشف است.

ذ) شناسه كالا: شناسه ای چند رقمی است كه به صورت منحصر به فرد به هر كالای موجود در زنجیره تامین به منظور شناسایی آن اختصاص می یابد و به صورت رمزینه یا نتایج آن بر روی هر قلم كالا قابل نصب است.

ر) شناسه رهگیری: شناسه چند رقمی، دو یا چند بعدی است كه به شناسه كالا اضافه می گردد و به منظور فراهم كردن امكان كنترل آن در سطح عرضه به صورت رمزینه یا نظایر آن بر روی هر قلم كالا نصب می شود.

ز) اسناد خلاف واقع: اسنادی است كه در آن خصوصیات كالای ذكر شده از حیث نوع، جنس، تعداد و وزن با كالای اظهار و یا كشف شده تطبیق نمایند و یا جعلی باشد.

ژ) اسناد مثبته گمركی: عبارت است از اصل سند پروانه ورود گمركی، پته گمركی، قبض سپرده موجب ترخیص كالا، حواله فروش و یا قبض خرید كالای مربوطه، ضبطی و بلاصاحب، پروانه عبور، پروانه مرجوعی، پروانه ورود موقت، پروانه ورود موقت برای پردازش، پته عبور، پروانه كرانبری، پروانه صادراتی، پروانه صدور موقت و كارت مسافری صادره از مناطق آزاد تجاری و صنعتی و كارت هوشمند كه توسط گمرك تكمیل و تایید می شود مشروط بر این كه مشخصات مذكور در این اسناد با مشخصات كالا از هر حیث تطبیق كند و فاصله بین تاریخ صدور سند و تاریخ كشف كالا با توجه به نوع كالا و نحوه مصرف آن متناسب باشد.

س) قاچاق سازمان یافته: جرمی است كه با برنامه ریزی و هدایت گروهی و تقسیم كار توسط یك گروه نسبتا مسنجم متشكل از سه نفر یا بیشتر كه برای ارتكاب جرم قاچاق تشكیل یا پس از تشكیل هدف آن برای ارتكاب جرم قاچاق منحرف شده است، انجام شود.

ش) قاچاقچی حرفه ای: شخصی است كه بیش از سه بار مرتكب تكرار یا تعدد جرم قاچاق می شود.

ص) سازمان كاشف: سازمانی است كه به موجب این قانون و سایر قوانین و مقررات وظیفه مبارزه و كشف كالا و ارز قاچاق را برعهده دارد.

ض) سازمان مامور وصول درآمدهای دولت: هر اداره یا سازمان یا شركت دولتی كه به موجب قوانین یا شرح وظایف مصوب سازمانی موظف به وصول درآمدهای دولت است.

ط) ستاد: ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز موضوع این قانون است.

سیام**9121**9132